We vinden het belangrijk om tijdens onze begeleiding aan te sluiten bij de leefwereld van kinderen, jongeren en jongvolwassenen. Want alleen op die manier ontstaat er verbinding en verandert moeten (extrinsiek) in willen (intrinsiek). 

Op onze locaties begeleiden we onze cliënten bij leer- en ontwikkeldoelen. De belangstelling van het kind, de jongere of de jongvolwassene staat centraal: op die manier sluiten we aan bij de intrinsieke motivatie van de cliënt én ontstaat er een basisgevoel van vertrouwen en veiligheid. Ook ontstaat hierdoor nieuwe energie en het gevoel dat de cliënt, samen met anderen, weer aan leuke dingen kunt werken.

Dit doen we op de volgende locaties:

Mediastudio

Mediastudio

 

In de mediastudio op Dukaat 17B in Deurne werken we aan verschillende mediaprojecten. Denk aan programmeren maar ook digitaal ontwerp! 

Boerderij

Boerderij

 

Op de boerderij in het buitengebied van Deurne leven verschillende dieren: van Bob de ezel tot aan de cavia’s, geiten, varkens en paarden. Samen met kinderen, jongeren en jongvolwassenen verzorgen we de dieren en onderhouden we de moestuin.

Horeca

Horeca

 

In Someren-Eind is onze horecalocatie, waar cliënten van LinQ allerlei vaardigheden opdoen: van multitasken tot communicatie en toewijding en geduld. 

Bos

Bos

 

In het bos in Bakel is de natuur onze grootste inspiratiebron. Wat het weer ook is, wij gaan naar buiten! We gebruiken alles wat voorhanden is, van een omgevallen boom tot aan een stromende beek, als metafoor voor het leer- en ontwikkelproces van onze cliënten. 

Tijdens onze begeleiding zijn we veel buiten actief aan de slag, bijvoorbeeld op de boerderij en in het bos. Ook is er veel ruimte voor creativiteit, bijvoorbeeld in onze media- en horeca-omgeving. We werken samen met cliënten aan nieuwe innovatieve (media-)oplossingen, verzorgen de dieren, klussen in het bos, en doen allerlei vaardigheden in de horeca op. Daarom is er bij Stichting LinQ letterlijk ruimte voor zorg!